16 augusti 2016
18:30

Bälinge IF F01

Referat: SK Iron - Bälinge IF F01

En skön 4-1 seger borta mot topplaget SK Iron där matchvinnare blir Emma som med sitt hattrick avgör denna match.
Trots stora siffror så speglar inte riktigt resultatet vad som egentligen kunde varit avgörande för matchutgången. Men vi återkommer till detta.

Bälinge tar ledningen med 1-0 efter fint förspel av Amanda E som spelar snett inåt bakåt från sin vänsterkant där Emma sätter sin första kasse för dagen. Bälinge ökar på till 2-0 innan halvtidsvilan där Joanna tar emot ett inkast på vänsterkanten och i sin räd mot målet så vänder Joanna bort två försvarare innan hon sätter tvåan säkert i bortre hörnet.
Trots att Joanna spelar i en ny position för dagen så skapar hon flera målchanser än på mycket länge. Joanna hittar sin position som mittback och vågar kliva fram och utmana vilket gör att motståndarna får svårt att räkna in Bälingespelarna i sitt försvar.

Första halvlek minst lika tryggt som vid senaste hemmamatchen och Maja i målet behöver egentligen bara ingripa vid ett tillfälle men då avstyr hon ett friläge med en mycket vacker utrusning.

Domaren hinner knappt blåsa igång andra halvlek innan SK Iron reducerar till 1-2. Här följer sedan en mycket omdiskuterad situation. Iron ändrar i sitt spel och lyfter långa bollar in bakom Bälinges backlinje och vid ett av dessa tillfällen slås bollen till en fristående Iron forward som får tid att ta emot och måtta. I detta läge blåser domaren för offside men inser sitt misstag då Bälinges sista spelare finns parallellt med målvakten. Bälinge försvaret stannar upp efter avblåsningen och domaren säger i samma sekund 'förlåt men kör'. Här skjuter Iron in sin kvitteringen men domaren kan inte godkänna målet då spelet var avblåst. Hur matchen hade slutat om Iron hade lyckats kvittera vid denna situation kan vi inte sia om och matchen fortsätter. Iron fortsätter med sina långa bollar och Maja får bekänna färg vid flera tillfällen.
I sin press framåt så skapas luckor bakåt och i 65:e minuten är Emma framme och gör sitt andra mål för dagen. Av bara farten så fullbordar Emma sin hattrick i den 69:e minuten där hon åter är framme i POMO och skjuter in det avgörande målet.

Trots stora siffror så kan segern tillskrivas det inre mittfältet i andra halvlek som sliter hårt och lyckas avstyra flera Iron försök och här kan Tove, Vendela och Amanda A vinna bollen och vända spelet till framåt rusande Bälinge spelare.

Matchens lirare blir självklart Emma med sina tre mål men samtidigt massor av beröm till Joanna som från sin position kommer rätt till bollen vid varje tillfälle och Joanna tillsammans med övriga försvarare lyckas hålla Iron borta från målet.
Maja skall även hon omnämnas som jobbar förträffligt i sitt straffområde.

Sett över 70 minuter så vinner Bälinge fullt rättvist och skall absolut inte skämmas över tre nya poäng.

Ny match redan imorgon borta mot IF VP så nu gäller det att ladda om batterierna.